معرفي گروه بررسي هاي اقتصادي

مطالعات «امکان سنجي (Feasibility Study)» معمولا با هدف «امکان پذیر بودن (Feasible)» یک ایده یا دست یافتن به «بهترین ایده» برای ايجاد و توسعه فعاليت هاي اقتصادي صورت می پذیرد که خود مشتق از 10 جزء استاندارد است که عبارتند از: «مشخصات عمومي طرح»، «معرفي طرح و سابقه آن»، «مطالعات بررسی بازار»، «بررسی تجهيزات و تاسيسات»، «مکان‌يابي و بررسي جنبه‌هاي زيست‌محيطي»، «بررسی‌های مهندسي و فن‌آوري»، «منابع نيروي انساني»، «برنامه اجرايي و بودجه‌بندي»، «توجيه اقتصادي» و «جمع‌بندي و پيشنهادهاي نهايي». شایان ذکر است که این اجزای 10گانه، متناسب با ویژگی های طرح قابل قبض و بسط است. در صورتی که دقت آن در حد معمول باشد، به آن پیش طرح توجیهی (Pre-Feasibility Study) و در صورتی که مطالعات با دقت بالا تدوین گردد به آن «امکان سنجي (Feasibility Study)» اطلاق می گردد.در اين زمينه چارچوب اصلي مطالعات بر اساس استاندارد «سازمان توسعه صنعتی سازمان ملل (UNIDO)» تهيه می گردد و «قابل ارائه به بانک (Bankable)» جهت اخذ تسهیلات است. فعاليت هاي اصلي گروه بررسي هاي اقتصادي به طور كلي در دوبخش زير متمركز است.

1- «مطالعات بررسی بازار (Market Research)» با هدف شناسايي امکانات و موانع موجود در بازار محصولات صورت مي پذيرد. در اين زمينه از روش «مديريت راهبردي بازار (Strategic Market Management)» بهره جسته مي شود تا بر اساس آن راهبردها و سياست هاي لازم جهت حضوري موفق در بازار تدوين گردد.

2- از سوی دیگر شرط کافي اطمینان یابی از تحقق پذیری طرح‌هاي اقتصادي به دقت نظر تدوين‌کنندگان آنها در تهيه تحليل‌هاي اقتصادي اين طرح‌ها باز مي‌گردد تا اثبات شود که طرح پیشنهادی از بازگشت سرمایه لازم برخوردار است یا خیر. اين مقوله که در مباحث اقتصادي به «توجيه اقتصادي (Economic Analysis)» معروف شده است، از ابزارهاي تحليل مالي براي نيل به شاخص های لازم جهت تصميم گيري بهره مي جويد که نتایج این تحلیل، توسط نرم‌افزار «کامفار ( COMFAR III )» نیز ارائه مي گردد.

يکی از خدمات مکمل مطالعات امکان سنجی، تحقیقات بازاریابی (Marketing Research) یا توسعه بازار (Market Development) است که با اتکاء به اصل بررسی عرضه و تقاضا در بازار، بازار هدف و شیوه عرضه محصول به بازار را تدوین می نمايد. در صورت نیاز، این خدمات می تواند با «مطالعات تامین سرمایه» (Financing) نیز تکمیل گردد که بر اساس آن علاوه بر پیشنهاد «شیوه تامین سرمایه»، سایر روش های «مشارکتی» برای اجرای طرح، بررسی و پیشنهاد خواهد شد. گروه بررسي هاي اقتصادي با انجام مطالعات بيش از 100 طرح اقتصادي، توانسته جايگاه مناسبي را براي شركت در بين شركتهاي مشاور ، در اين زمينه فراهم آورد.

 
اخبار شركت
فرصتهاي شغلي